Boekrecensie: Reis!

Auteur:
Sara Kee
Uitgever:
Nijgh & Van Ditmar
Pagina’s:
244
ISBN:
9789038894867
Bestellen

Sara Kee is nog jong wanneer ze haar eerste zelfstandige reis maakt. Hoewel zelfstandig, met twee vrienden op fietsvakantie naar België. Deze eerste, prille ervaring zou, zonder dat ze het toen wist, gevolgd worden door diverse korte en lange reizen. 'Reis!' beschrijft een aantal van deze reizen, waarbij er niet alleen aandacht is voor de reis, maar vooral ook wat een reis met een reiziger doet.

Zo komen alle facetten van het reizen aanbod: afscheid, oplichting, corruptie, ziekte, ontbering, uitdagingen en bovenal het ontmoeten van medereizigers. Hiervoor reist Sara Kee wel de hele wereld over: zo reist ze liftend door Spanje en Portugal, studeert ze 6 maanden op Cuba, werkt ze 6 maanden in een Braziliaans backpackers hotelletje, reist ze per motor door India en verblijft ze 4 maanden in Kenia voor het maken van een documentaire. Stuk voor stuk bijzondere reizen. Tijdens deze reizen geniet ze niet alleen van de natuur en cultuur, maar leert ze ook medereizigers kennen. Maar bovenal leert ze zichzelf kennen. Voornamelijk door haar vele en langdurige overpeinzingen tijdens het mediteren in India, maar ook door haar opgedane reiservaringen. Zo komt Sara Kee langzaam tot inzicht dat reizen niet altijd leuk en genieten is. Er zijn wel degelijk situaties die ze liever wil mijden. Soms doet ze dat niet door bewust een grens te passeren zonder het benodigde visum geregeld te hebben, maar soms is het ook onverwacht: geconfronteerd worden met bijvoorbeeld het geweld, dat haast normaal is in Brazilie.

Kortom, 'Reis!' is een bijzonder boek, zeker gezien het feit dat Sara Kee op haar jonge leeftijd al beschikt over een haast onuitputtelijke hoeveelheid (bijzondere) reiservaringen. Dat belooft nog veel voor de toekomst. En zoals Sara Kee het backpacken zelf aanraadt, kan 'Reis!' aan elke (jonge) reiziger aangeraden worden. Naast de vele tips die zijdelings in het verhaal zijn opgenomen zijn de reizen die Sara Kee beschrijft voor iedereen om van weg te dromen.

Deze boekrecensie is geschreven na het ontvangen van een recensie exemplaar. Dit is echter niet van invloed geweest op onze mening. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: