Boekrecensie: Nooit meer slapen

Auteur:
Willem Frederik Hermans
Uitgever:
De Bezige Bij
Pagina’s:
464
ISBN:
9789023496908
Bestellen

'Nooit meer slapen' is een fictief reisverhaal van een Nederlandse geoloog die het werk van zijn hoogleraar en vader wil voortzetten. Hoewel het een fictief verhaal is, beschikt het boek over dermate veel detail dat het toch een plekje heeft gekregen op deze website.

In 'Nooit meer slapen' reist de Nederlandse Alfred naar het hoge noorden van Noorwegen om daar op zoek te gaan naar meteorietinslagen. Zijn reis verloopt echter niet vlekkeloos: de satellietfoto's die hij nodig heeft zijn nergens te vinden, hij is niet opgewassen tegen het klimaat en de natuur en kan niet echt overweg met zijn zogenaamde vrienden. Na een reis die bestaat uit een grote 'vallen-en-weer-opstaan' avontuur raakt de relatie tussen Alfred en zijn vrienden erg gespannen. Uiteindelijk trekt hij er alleen op uit, maar dit zou ook het definitieve einde betekenen van zijn vriendschap. Hoewel de zoektocht van Alfred in eerste instantie zinloos lijkt, blijkt dit achteraf toch niet helemaal zo te zijn.

'Nooit meer slapen' is een erg goed verhaal van Willem Frederik Hermans. Het is zo gedetailleerd geschreven dat je je makkelijk kunt verplaatsen in het leven van en de omstandigheden waaronder Alfred zich moet zien te redden. Het boek geeft dan ook een goede beschreven van de reis die Alfred maakt, ook al is dat een fictieve beschrijving.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: