Boekrecensie: Koorddansen in de Kaukasus

Auteur:
Olaf Koens
Uitgever:
Nieuw Amsterdam
Pagina’s:
256
ISBN:
9789046809396
Bestellen

'Koorddansen in de Kaukasus' is een ontdekkingsreis langs de buitengrens van Europa. In negen hoofdstukken, waarbij in ieder hoofdstuk een land in de Kaukasus centraal staat, beschrijft Olaf Koens deze onbekende wereld.

Tijdens zijn reizen door de Kaukasus spreekt Olaf Koens met de lokale bevolking, politici, vermeende terroristen, oppositieleden, en nog veel meer mensen. Alles om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de Kaukasus, want het is niet alleen maar geweld en corruptie. Alhoewel die wel beide aan de orde van de dag zijn in de Kaukasus. Zo krijgt Olaf Koens onderweg te maken met corrupte douaniers en spionerende veiligheidsbeambten.

Verschillende reizen maakt hij met zijn Russische vriendin, door deze combinatie komt ook goed de verhouding tussen Rusland en de Kaukasus naar voren. Een verhouding die zeker niet mag ontbreken, aangezien Rusland graag de vinger in de pap houdt in de Kaukasus.

Olaf Koens werkt als correspondent voor onder andere het RTL Nieuws en andere Nederlandse en Belgische media in Moskou. Zijn persoonlijke interesse in Rusland en de Kaukasus hebben er voor gezorgd dat 'Koorddansen in de Kaukasus' een bijzonder boek is geworden. Waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in de regio of juist eens van de gebaande paden af willen wijken, geeft dit boek aan dat er ook op vermeende onveilige gebieden veel moois te zien is.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: