Boekrecensie: In het voetspoor van Darwin in Zuid-Amerika

Auteur:
Toby Green
Uitgever:
Atlas
Pagina’s:
380
ISBN:
9789045002002
Bestellen

In 'In het voetspoor van Darwin in Zuid-Amerika' volgt Toby Green zoveel mogelijk de route die Darwin aan boord van The Beagle jaren daarvoor ook had gemaakt. Hierbij maakt Toby zoveel mogelijk gebruik van duurzame vervoersmiddelen.

Toby Green, vergezeld van zijn vriendin Emily, start in het noorden van Zuid-Amerika zijn reis. Vanuit Urugauy zakken ze via de oostkust van Zuid-Amerika naar het zuiden. Emily blijkt het echter niet zo op paarden te hebben, na diverse keren van het paard gegooid te zijn, besluit Emiliy dat de te maken reis te zwaar voor haar is, en laat Toby alleen achter. De resterende maanden reist Toby Green te paard en te voet het spoor van Darwin achterna (eerst naar het zuiden en vervolgens via de westkust weer naar het noorden) om zijn reis uiteindelijk af te sluiten op de Galapagos Eilanden. Tijdens zijn reis komt Toby Green elke dag in contact met de lokale bevolking. Hij reist namelijk zonder veel bagage, en is overgeleverd aan de hulp van de bevolking (onder andere voor overnachting en voer voor zijn paarden).

'In het voetspoor van Darwin in Zuid-Amerika' bestaat slechts voor de helft uit de reis die Toby Green maakt. De andere helft van het boek bestaat uit een samenstelling van verhalen uit het leven van Darwin (onder andere uit zijn dagboek). Dit maakt het lezen van 'In het voetspoor van Darwin in Zuid-Amerika' zo interessant, je leest immers niet alleen een reisverslag van een unieke reis, maar tegelijkertijd lees je een geschiedenisboek waarin met veel gevoel voor detail, de feiten worden gepresenteerd.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: