Boekrecensie: In de woestijn fiets je niet

Auteur:
Peter delpeut
Uitgever:
Uitgeverij Augustus
Pagina’s:
190
ISBN:
9789045702452
Bestellen

Peter Delpeut en zijn vrouw Céline houden van fietsen. Samen hebben zij al diverse tochten gemaakt. In 'In de woestijn fiets je niet' beschrijft Peter Delpeut 3 fietstochten door 3 verschillende woestijnen.

Terwijl Peter Delpeut van het verlaten, stille landschap houdt, houdt Céline juist meer van het groene, levendige landschap. Toch besluiten ze samen om door de 3 woestijnen te gaan fietsen. Elke keer komen ze dezelfde problemen tegen: zand! Althans, in de Kalahari woestijn in Namibië zijn de wegen een probleem, met de fiets valt er niet te rijden. In Egypte worden de twee geteisterd door een harde wind op de open vlaktes van de Sinaïwoestijn. En in Marokko worden ze dagenlang geplaagd door een zandstorm. Desalniettemin is het bewonderingswaardig hoe Peter en Céline het toch iedere keer weer proberen en volhouden (grotendeels dan).

Het leuke aan 'In de woestijn fiets je niet' is dat het niet alleen gaat over het fietsen door een woestijn, daar kan immers iedereen wel een voorstelling van maken. Maar juist veel informatie geeft over de ervaring van het fietsen: het contact met de plaatselijke bevolking, de andere kijk op de natuur (fiets versus auto), etc.
Voor de 'normale' reiziger of avonturier zal 'In de woestijn fiets je niet' niet heel veel te bieden hebben. Maar voor de velen die van de combinatie fietsten, avonturier en reizen houden, is 'In de woestijn fiets je niet' een goed voorbeeld van een fietsvakantie.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: