Boekrecensie: Ik vertrek nog niet

Auteur:
Josie Kneepkens
Uitgever:
Uitgeverij Grenzenloos
Pagina’s:
154
ISBN:
9789461850492
Bestellen

Ieder jaar vertrekken er weer veel Nederlanders naar het buitenland om daar een nieuw leven te beginnen. Er zijn al talloze boeken en tv-programma's over deze vertrekkers. Wat er nog niet was, was een boek over de mensen die weg willen, maar die niet kunnen, of waarbij het mislukt is. In 'Ik vertrek nog niet' staan een aantal korte verhalen van dit soort mensen beschreven.

In 'Ik vertrek nog niet' komen verschillende personen aan bod die plannen hebben om te vertrekken. Van een gezin dat naar Tasmanië wil om zo de leerplicht voor hun kinderen te kunnen omzeilen, tot een vrouw die op het punt stond om met haar man en kinderen naar Canada te vertrekken toen haar man overleed en nu alsnog de plannen in uitvoering wil brengen.

Door de korte verhalen, leest 'Ik vertrek nog niet' erg makkelijk weg. De verhalen zullen voor menig lezer veel herkenbare aspecten bevatten: van de angst om te vertrekken tot de financiële buffer waar op wordt gewacht. Hierdoor is 'Ik vertrek nog niet' een prima boek voor als je toe bent aan wat anders. En uiteraard een prima boek voor wanneer je plannen hebt om zelf te vertrekken, zeker door de tips die aan het einde van ieder hoofdstuk staan, zullen toekomstige vertrekkers zeker wel wat kunnen opsteken van 'Ik vertrek nog niet'.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: