Boekrecensie: Eten, bidden, beminnen

Auteur:
Elizabeth Gilbert
Uitgever:
Cargo
Pagina’s:
480
ISBN:
9789023485773
Bestellen

In 'Eten, bidden, beminnen' wordt het op waarheid gebaseerde verhaal van de Amerikaanse Elizabeth Gilbert (Liz) beschreven. Op een dag beseft Liz dat ze niet gelukkig is en dit niet het leven is wat ze zou willen. Ze wil niet getrouwd zijn, maar wat ze wel precies wil is ook niet helemaal duidelijk.

Mede door een bezoek aan een medicijnman die haar toekomst voorspelt en haar advies geeft tijdens een van haar zakelijke reizen besluit Liz voor langere tijd op reis te gaan. Haar reis begint in Italië, waar ze vooral geniet van het eten en de taal. Liz maakt nieuwe vrienden, toch reist Liz verder naar India. Ze wordt vloerschrobster op de zogenaamde ashram van haar goeroe. Na vele meditaties gaat haar reis verder naar Indonesië. Daar zoekt Liz de medicijnman op die haar toekomst heeft voorspeld. Ook hier leert Liz nieuwe mensen kennen, waaronder de medicijnvrouw Wayan en Felipe, waarmee haar uiteindelijke zoektocht eindigt. Tijdens haar reis denkt Liz regelmatig aan haar leven in Amerika, haar ex-man en David, die zij ontmoette nadat ze haar ex-man had verlaten. Heeft ze wel de juiste beslissing genomen? Het hele verhaal draait om het maken van (de juiste) beslissingen en een zoektocht naar geloof en spiritualiteit.

Het begin van het verhaal is goed te lezen, maar zeker wanneer Liz in India is, wordt het verhaal wat taai en vooral langdradig. Desondanks is eten bidden en beminnen een herkenbare droom die vele mensen op een punt in hun leven hebben.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: