Boekrecensie: De lokroep van het avontuur

Auteur:
Marc Helsen
Uitgever:
Lannoo
Pagina’s:
223
ISBN:
9789020982466
Bestellen

Marc Helsen heeft als journalist al heel wat plekken mogen bezoeken. In 'De lokroep van het avontuur' beschrijft Marc Helsen twaalf avontuurlijke reizen op verschillende plekken op deze wereld. Deze reizen bestaan onder meer uit wandeltochten, bergbeklimmingen, kanotochten en motortochten. Kortom, alles waar maar een beetje avontuur in schuil gaat, is beschreven.

De avonturen van Marc Helsen spelen zich niet op de meest eenvoudig te bereiken plaatsen af: in het uiterste noord-oosten van Pakistan een gletsjer beklimmen, in het uiterste noorden van Canada een rivier af varen, op de grens van Argentinië en Chili een bergbeklimming en ga zo maar door. Het avontuur houdt daarom niet alleen de beklimming, of de wandeltocht zelf in. De voorbereiding, proviand, zijn reisgezelschap, alles komt aan bod. Niet alles verloopt daarbij soepel: van motorproblemen tijdens een tocht door Tibet tot onvoorbereid een berg beklimmen in Chili. Ondanks de avontuurlijke bestemmingen en activiteiten, weet Marc Helsen zijn verhalen wel heel begrijpelijk op te schrijven, waardoor er voor iedereen wel herkenbare stukken in zitten. Al is het maar het moment waarop hij nagenoeg naakt, in het donker zijn tent probeert te redden van een storm.

Elk verhaal is aangevuld met een routekaart, enkele foto's en praktische informatie over hoe je er komt, waar je slaapt en de route. Het belangrijkste blijft echter de beschrijving van zijn avonturen zelf. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere ondernemingen, die Marc Helsen op een mooie wijze op papier heeft weten te zetten. 'De lokroep van het avontuur' is daarom echt niet alleen een aanrader voor mede avonturiers, ook voor menig reiziger zal het boek je al snel doen wegdromen naar soortgelijke reizen.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: