Boekrecensie: Continent in beweging

Auteur:
Cees Nooteboom
Uitgever:
De Bezige Bij
Pagina’s:
128
ISBN:
9789023478263
Bestellen

Cees Nooteboom is één van de belangrijkste Nederlandse reisboekenschrijvers. In zijn leven heeft hij al heel wat mogen reizen. 'Continent in beweging' is een bundeling van zijn Midden- en Zuid-Amerikaanse reisverhalen.

Cees Nooteboom schrijft in 'Continent in beweging' over zijn ervaringen in Brazilië, Bolivia, Mexico, Suriname, Peru, Chili en Argentinië. Ervaringen die hem in een mijn brengen, op een boot langs de kust van Chili, maar vooral ervaringen waarbij een connectie wordt gemaakt met de plaatselijke bevolking en de geschiedenis van het gebied. Zo wordt in Bolivia uitgeweid over Che Guevera, komt later een episode voorbij over een groep Amerikaanse bankovervallers die in Zuid-Amerika hun toevlucht hebben gezocht en ga zo maar verder. Dit alles wordt op een prettige manier afgewisseld met zijn eigen belevenissen.

'Continent in beweging' is een goed boek. Zeker door de wat kortere verhalen, is het een boek wat prima te lezen is. Dus vooral voor de geïnteresseerden in Midden- en Zuid-Amerika staan er leuke passages in. Wel moet hierbij opgemerkt worden dat alle reizen van Cees Nooteboom in het boek staan. Dat zijn dus ook reizen die alweer een aantal jaartjes eerder gemaakt zijn. Hierdoor zijn de beschreven feiten niet altijd accuraat te noemen. Neemt niet weg dat de verhalen nog steeds een goed beeld geven van het gebied en daarom gewoon leuk zijn om te lezen.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: