Boekrecensie: Amerikanen fietsen niet...

Auteur:
Gijs van Middelkoop
Uitgever:
Elmar B.V., Uitgeverij
Pagina’s:
191
ISBN:
9789038924977
Bestellen

In 'Amerikanen fietsen niet' reist Gijs van Middelkoop samen met zijn vriendin Aimée van Miami naar San Francisco. Niet per auto, maar per fiets. Ruim 8500 kilometer. Kilometers waarin ze het land echt leren kennen, voordelen bevestigd krijgen en verschillende avonturen beleven. Maar bovenal genieten van de natuur waar zij doorheen fietsen.

Wanneer je de inleiding leest dan vraag je je af waar het boek zal eindigen. Immers, als iemand veel rookt, niet aan sport doet en al helemaal geen fiets heeft dan is het voornemen om van kust naar kust te fietsen in Amerika meer dan ambitieus. Maar dit is precies het voornemen van Gijs van Middelkoop. Niets dan respect dat het doel uiteindelijk behaald is. Uiteraard niet zonder slag of stoot. Zo staat het boek vol met kleine avonturen: van het bijna beroofd worden in Miami, tot het snel geld verdienen in Las Vegas. Het is een goede keuze geweest van de auteur om niet tot in de treure over het fietsen te praten maar ook juist deze uitstapjes te belichten. Hierdoor is er een gezonde afwisseling tussen het fietsen en het beleven. Iets waardoor de lezer geboeid blijft.

'Amerikanen fietsen niet' is geschreven met veel humor en zelfspot. Tussen alle hilarische reiservaringen door, geeft Gijs van Middelkoop antwoord op de vraag of Amerikanen inderdaad zo materialistisch zijn als wordt gezegd. Daardoor bevat het boek veel meer dan alleen technische fietspraat. Wat er voor zorgt dat het boek erg makkelijk leest. Daarnaast is het avontuur dat Gijs van Middelkoop en zijn vriendin beleven een droom van menig reiziger: de ultieme vorm van ontdekken. Vrijheid. Kortom, een goed geschreven boek over een bijzondere reis, dat ook prima geschikt is om te lezen voor de niet fietsers onder ons. Toch heeft het boek ook een nadeel: ondanks de 191 pagina's, lees je het veel te snel uit...

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: