Boek: Te Araroa. 3.000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland

Auteur:
Jasper van Riet Paap
Uitgever:
De Lange Koe
Pagina’s:
228
ISBN:
9789082738360
Bestellen

In het seizoen 2017/2018 heben wij van oktober tot maart de Te Araroa gelopen. Tijdens dit wandelavontuur hebben we op deze website een blog bijgehouden. Toen wij na het voltooien van dit avontuur thuis kwamen, vroegen veel mensen ons waarom we niets deden met onze blogs. Hoe meer we daar over nadachten, hoe meer het bij ons ook begon te leven om iets met de blogs te doen. In Nederland zijn namelijk nog maar weinig boeken over de Te Araroa verschenen (eigenlijk alleen het boek van Miriam Lancewood: Mijn leven in de wildernis). Op een gegeven moment hebben we daarom besloten om alle blogs onder elkaar te zetten en van daaruit een nieuw verhaal te schrijven. Fast forward naar een paar maanden later en we hebben ons eigen boek in handen. Een echt boek met veel informatie en anekdotes die niet in onze blogs staan. Koop daarom snel ons boek ‘Te Araroa. 3.000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland’!

In ‘Te Araroa. 3.000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland’ nemen we je mee in ons Te Araroa avontuur. Je leest stap voor stap hoe wij deze wandeling hebben ervaren, van Cape Reinga in het noorden tot Bluff in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Al lezende zul je er al snel achter komen dat de Te Araroa geen ‘walk in the park’ is en op geen enkele manier te vergelijken is met een wandeling in Europa. Hoogtepunten wisselen dieptepunten af, valpartijen worden afgewisseld met geweldige uitzichten:

’…stap ik een betonnen bruggetje op. Ik zie dat Marjon de brug alweer afstapt als ik voel dat mijn rechtervoet wegglijdt. Met mijn wandelstokken probeer ik mijn balans terug te vinden, maar op het beton krijgen die geen grip. Naar mijn gevoel duurt het meerdere seconden voordat ik neerkom, maar als ik neerkom kom ik ook goed neer. Met een landing waar je bij de Olympische Spelen geen punten mee zou scoren land ik met mijn ribben op een van mijn wandelstokken. Direct proest ik het uit van de pijn.’

Maar wanneer we getrakteerd worden op mooie uitzichten, zijn pijn en leed snel weer vergeten:

’De Dracophyllum hut is een kleine oranje hut waar maar plek is voor twee personen. Wij zetten onze tent daarom op het helikopterplatform achter de hut. Met een van de mooiste uitzichten tot nu toe is dit absoluut geen straf: voor ons strekt het onherbergzame landschap van de Tararua Ranges zich uit. Door de ondergaande zon zijn de bergen zwarte contouren. Als de zon langzaam achter de bergen zakt, zien we hoe de hemel in vuur en vlam wordt gezet. Dieporanje tinten strijden met elkaar om het plaatje compleet te maken. Voor ons ontvouwt zich een landschap dat je normaal alleen in een schilderij ziet.’

Uitzicht vanaf de Dracophyllum hut in de Tararua Ranges

Dat het gevaar uit onverwachte hoek kan komen, blijkt wel als we met ons hoofd al bij het eindpunt zijn. Met nog maar twee weken te gaan, komen we door een blessure vast te zitten in een berghut. Als blijkt dat we zelfs medische behandeling nodig hebben, lijkt het eindpunt opeens heel ver weg. We moeten alle zeilen bij zetten om ons Te Araroa avontuur toch nog tot een goed einde te brengen.

‘Te Araroa. 3.000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland’ is te koop bij de boekhandel en online te verkrijgen bij onder andere bol.com (verkoopprijs: € 19,95). We hopen dat iedereen net zo veel plezier beleeft aan het lezen van ons boek als dat wij hebben beleefd tijdens het schrijven. En uiteraard zijn we erg benieuwd wat jullie van ons boek vinden.

Achterkant van het boek Te Araroa. 3.000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: