Union Square

Union Square is een plein ter grote van een voetbalveld in het centrum van San Francisco. Direct rondom het plein, maar ook de hele wijk rondom het plein, ligt vol met winkels, hotels, restaurants en theaters. Hiermee is het één van de toeristentrekkers van San Francisco.
Het plein wordt omringd door Geary, Powell, Post en Stockton Street.

Union Square is in 1850 aangelegd door John Geary. Het dankt zijn naam aan de pro-Union bijeenkomsten die er werden gehouden voor en tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het plein is verschillende keren verbouwd. De meest kenmerkende is de verbouwing van 1903, toen een ongeveer 33 meter hoog monument op het plein werd geplaatst ter nagedachtenis aan de slag om de Manila Bay tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Een tweede verbouwing vond plaats tussen 1939 en 1941. Onder het plein werd toen een parkeergarage aangelegd, niet zo bijzonder zul je denken, wel als je weet dat dit de eerste ondergrondse openbare parkeergarage ter wereld was. Union Sqaure is het centrale plein van San Francisco, op het plein gebeurt dan ook van alles. Van protesten tot optredens, er is altijd wel wat te beleven. Aan het plein is ook het beroemde Macy's gevestigd.

Vlakbij Union Square ligt ook het Food Court. Dit zijn tientallen verschillende eettentjes (waarvan sommige zeer goed zijn) met daarbij een grote supermarkt. Food Court is relatief onbekend bij toeristen, het is er dan ook vaak erg rustig met toeristen. Food Court ligt in de kelder van het Westfield SF Centre.

Adres:
Union Square
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: