Transamerica Pyramid

De Transamerica Pyramid is één van de opvallendste gebouwen in San Francisco, niet alleen omdat het ook het hoogste gebouw is, maar vooral vanwege de vorm van het gebouw.

De Transamerica Pyramid is door William Pereira in opdracht van de Transamerica Corporation in 1969 gebouwd. De bouw werd 3 jaar later voltooid. Het oorspronkelijke idee was om het gebouw ruim 350 meter hoog te maken. Diit plan werd echter niet goedgekeurd, omdat dit het zicht op San Francisco te veel zou verstoren. De Transamerica Pyramid is nu zo'n 260 meter hoog. De bovenste 63 meter zijn bedekt met aluminium platen, welke in de zomermaanden en op feestdagen met fel wit licht worden versierd. De pyramide heeft twee kenmerkende 'vleugels' aan zowel de oost als de west kant van het gebouw. De oostelijke vleugel fungeert als liftschacht, terwijl de westelijke vleugel dienst doet als trappenhuis. In 1999 werd de Transamerica Corporation overgenomen door AEGON. Hoewel zij de verzekeringstak van de Transamerica Corporation gelijk doorverkochten, behielden zij de Transamerica Pyramid.

Het observatieplatform op de 27ste verdieping is sinds de aanslagen van 11 september 2001 gesloten. Sindsdien zijn er op de top van het gebouw 4 camera's opgehangen die door bezoekers in de lobby op de begane grond bediend kunnen worden. Op deze manier wordt het observatie platform virtueel nagebootst.

Adres:
505 Sansome Street
Website:
Website
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: