Coit Tower

De Coit Tower is een in 1933 gebouwde toren op de top van Telegraph Hill in het centrum van San Francisco.

Lillie Hitchcock Coit, een vrijwillige brandweervrouw, wat voor die tijd zeer ongebruikelijk was, verzocht om een uitkijktoren om San Francisco er mooier op te maken. Dit bleef niet alleen bij een verzoek, zij doneerde ook nog eens het geld wat nodig wat voor de bouw.
Vanaf de 63 meter hoge Coit Tower heb je rondom een geweldig uitzicht op San Francisco, zo kun je onder andere de Golden Gate Bridge, Alcatraz Island, het centrum, Pier 39 en Lombard Street zien vanaf de toren. Vanaf de voet van de Coit Tower heb je al een geweldig uitzicht, maar eenmaal boven wordt het uitzicht alleen maat beter (een klein nadeel is dat je achter glas staat). Om bovenop de Coit Tower te komen, dien je in een oude, piepende en krakende lift te stappen, hoewel deze lift ongetwijfeld volgens alle reglementen functioneert zal niet iedereen even blij zijn met dit ritje naar boven.

Aangezien de Coit Tower een populaire toeristische bestemming is, kan het er nogal druk zijn. Helemaal doordat veel toeristen niet de steile Telegraph Hill op willen lopen en dus maar de auto pakken. Echter: er gaat maar 1 weg omhoog naar de Coit Tower. Hierdoor staat deze weg vaak helemaal vol met auto's wat voor veel overlast in de omgeving zorgt. Wil je een bezoek brengen aan de Coit Tower, loop dan het stukje omhoog of pak het openbaar vervoer naar de Coit Tower.

Adres:
1 Telegraph Hill Blvd
Website:
Website
Toegangsprijs:
$ 8,- (kinderen van 12-17 jaar en 65+: $ 5,-)
Openingstijden:
november - april: 10.00 - 17.00, mei - oktober: 10.00 - 18.00
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: