Alcatraz Island

Alcatraz Island, ook wel aangeduid als Alcatraz of The Rock is een klein eilandje voor de kust van San Francisco in de San Francisco Bay.

Het eiland werd in 1775 door de Spanjaard Juan Manuel de Ayala ontdekt, hij gaf het eiland de naam 'La Isla de los Alcatraces'. Het eiland werd in 1846 door de Mexicaanse gouverneur aan Julian Workman gegeven, in de veronderstelling dat hij er een vuurtoren zou bouwen. In datzelfde jaar kocht de Amerikaanse overheid het eiland van Julian Workman. In 1853 werd begonnen met de aanleg van een fort op het eiland, zodat San Francisco beter beschermd kon worden voor aanvallen via het water. Het eerste fort was 5 jaar na de start van de bouw voltooid. Op het eiland werden in de jaren daarna veel kanonnen neergezet (met maximum van 105), welke nooit in actie hebben hoeven komen. Sinds 1861 werden er gevangenen vast gehouden op het eiland, in 1867 werd er daarom een aparte gevangenis gebouwd. Pas in 1907 werd het eiland een officiële militaire gevangenis. Twee jaar later werd begonnen met de bouw van een nieuwe gevangenis om meer gevangen te kunnen plaatsen. In 1934 werd het eiland gekocht door het ministerie van justitie, daarmee werd eiland een federale gevangenis. Het eiland zou dienst doen als gevangenis tot in 1963, toen de kosten te hoog werden om te gevangenis in dienst te houden.

Ten tijde van de gevangenis zijn er nooit gevangenen ontsnapt. Wel zijn er verschillende pogingen ondernomen, maar geen daarvan is ooit succesvol geweest. Uit de gevangenis zelf ontsnappen was één, maar om de oversteek naar San Francisco te overleven was twee. De meeste gevangenen die wisten te ontsnappen werden dan ook of doodgeschoten, of overleden in het koude, sterk stromende water van de San Francisco Bay.

Tegenwoordig is Alcatraz Island een nationaal historisch monument. Er worden verschillende rondleidingen aangeboden, zo zijn er de Early Bird Tour, de Day Tour en de Night Tour (reserveer snel een tour, want kaartjes zijn vaak al een week van tevoren uitverkocht).

Adres:
Voor overtocht: Pier 33, Hornblower Alcatraz Landing
Website:
Website
Toegangsprijs:
vanaf $ 35,50
Openingstijden:
afvaarten van 8.45 - 18.40
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: