Times Square

Times Square wordt gezien als het centrum van New York, geografisch is dit onterecht, maar als je kijkt naar de drukte dan is het misschien wel terecht. Times Square is een plein, of beter gezegd een grote en belangrijke kruising midden in New York. Er wordt ook wel gezegd dat Times Square de kruising met de rest van de wereld is, of dat Times Squarede belangrijkste kruising ter wereld zou zijn.

De naam Times Square komt van het voormalige hoofdgebouw van The New York Times. Tot de bouw van het van hoofdgebouw The New York Times in 1904 heette het plein: Longacre Square.

Door de jaren heen is New York behoorlijk verpauperd, zo ook Times Square. Door de aanpak van criminaliteit en een gezamenlijk initiatief van de gemeente en lokale ondernemers heeft Times Square in de jaren '90 zijn charme weer terug gekregen en werd weer een toeristische trekpleister.

Tegenwoordig kennen we Times Square vooral van de gigantische hoeveelheid lichtreclames, complete gevels zijn vol gehangen met grote elektronische billboards.

Elke oudejaarsavond vind er op Times Square de oudejaarsviering van New York plaats. Net voor 00.00 uur komt er een grote glanzende bol naar beneden wat jaarlijks door velen duizenden mensen wordt bekeken en nog eens door miljoenen mensen via de televisie bekeken wordt.

Adres:
West 44th Street
Website:
Website
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: