Hoofdkwartier van de Verenigde Naties

Hoewel het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York staat is het geen New York, het stukje grond rondom het gebouwencomplex is namelijk internationaal grondgebied.

Uit een comité wat zich bezighield met het ontwerpen van een nieuw te bouwen hoofdkwartier, werd uiteindelijk het ontwerp van Le Corbusier uit Frankrijk gekozen. Toen was echter de locatie nog niet gekozen, verschillende plekken, waaronder San Francisco en Chicago boden mogelijkheden voor het nieuw te bouwen hoofdkwartier. Uiteindelijk is er besloten om het hoofdkwartier neer te zetten in New York. En wel aan de Turtle Bay, in Midtown Manhattan. De gebouwen zijn gebouwd in 1949 en 1950 en vanaf 1950 maakt de VN gebruik van het nieuwe hoofdkwartier.

Op het plein voor het hoofdkwartier, zijn de nationale vlaggen van alle 192 landen die deelnemen in de Verenigde Naties plus de vlag van de VN te zien.

Buiten bijzondere gelegenheden om kan het hoofdkwartier van de VN (op doordeweekse dagen) onder begeleiding bezocht worden. Toegangsbewijzen moeten vooraf via internet worden aangeschaft. De bezoekersingang is tijdelijk aan 47th Street en 1st Avenue. Tot 2015 is dit de tijdelijke locatie van het bezoekerscentrum van de VN. Op zaterdag en zondag worden geen rondleidingen aangeboden, maar het bezoekerscentrum is op deze dagen wel open en een toegangsbewijs is op deze dagen niet nodig.

Adres:
One United Nations Plaza, 44th Street
Website:
Website
Toegangsprijs:
$ 22,- (kinderen tot 12 jaar: $ 13,-)
Openingstijden:
ma-vr: 09.00 - 16.30, za-zo: 10.00 - 16.30
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: