Empire State Building

Het Empire State Building is in 1930 gebouwd om anderhalf jaar later al open te kunnen. De bouw was eigenlijk een weddenschap tussen een aantal zakenmensen en architecten over wie het eerste en hoogste gebouw kon bouwen. Uiteindelijk wist het Empire State Building dit te winnen. Lange tijd was het niet alleen het hoogste gebouw van de stad met zijn 381 meter, maar ook het hoogste gebouw ter wereld. Tot 1971 heeft het de titel van hoogste gebouw ter wereld gedragen, na 1971 kwam deze eer aan het voormalige World Trade Center en vervolgens aan een hele serie andere gebouwen.

Eén van de bijzondere aspecten van het ontwerp van het Empire State Building is de grote antenne op het dak, dit was zo ontworpen zodat luchtschepen konden aanmeren, door de harde wind op die hoogte bleek dit echter een haast onmogelijke opgave, de enige keer dat het uitgeprobeerd is, liep dan ook bijna af op een ramp.

Door de jaren heen is het Empire State Building redelijk vaak in het nieuws geweest, zo is er in 1945 een vliegtuig tegenaan gevlogen, de schade bleef beperkt en was herstelbaar. Maar ook een liftongeval waarbij een lift een vrije val heeft gemaakt van tientallen verdiepingen. Wonderbaarlijk genoeg heeft de passagier het overleefd.

Tegenwoordig is het Empire State Building weer het hoogste gebouw van New York. Je kunt het Empire State Building bezoeken door bijvoorbeeld naar het Panoramadek te gaan, de lift brengt je naar de 86ste verdieping (ofwel 320 meter hoogte), waar je een onwaarschijnlijk mooi uitzicht hebt over New York.

Adres:
350 5th Avenue
Website:
Website
Toegangsprijs:
vanaf $ 34,-
Openingstijden:
08.00 - 02.00
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: