Chrysler Building

De Chrysler Building is één van de mooiste en tevens beroemdste voorbeelden van de Art deco-stijl. Ook de Chrysler Building werd gebouwd uit de competitiedrift om het hoogste gebouw van New York te bouwen die tussen zakenmensen (Walter Chrysler) en architecten bestond (ook het Empire State Building bijvoorbeeld). Toen de Chrysler Building in 1930 klaar was heeft het een jaar de titel mogen dragen als hoogste gebouw ter wereld.
Er was overigens een strijd om het hoogste gebouw van New York, er deden verschillende gebouwen mee in de strijd. Chrysler besloot daarop in het diepste geheim, binnen in de bovenste verdiepingen van het gebouw een enorme stalen spits van bijna 60 meter hoogte bouwen. Toen deze spits op het dak gezet werd, was het gelijk het hoogste gebouw van New York en ook van de wereld.
Maar met zijn 319 meter zou het een jaar later overtroffen worden door het Empire State Building (381 meter hoog).

De Chrysler Building staat bekend om de enorme hoeveelheid van auto's afgeleide voorwerpen die in het gebouw verwerkt zijn. De verlichte toren siert al jaren de skyline van New York, en wordt als een van de mooiste torens van New York gezien.

Adres:
405 Lexington Avenue
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: