Central Park

In de 19de eeuw kwamen er veel immigranten naar New York, hierdoor groeide de bevolking van deze Amerikaanse stad in korte tijd zeer snel. Omdat iedereen behoefte had aan open ruimte gingen de inwoners van New York eerst vooral naar kerkhoven toe. Later heeft het stadsbestuur naar voorbeeld van bijvoorbeeld het Londense Hyde Park een stadspark laten aanleggen. Het eerste park was een stadspark ter grootte van 2,8 vierkante kilometer en begon bij de 59th Street en eindigde bij 106th Street.

Na de aanleg raakte Central Park al snel in verval. Pas in 1934 werd er een grote schoonmaak gehouden in de stadsparken van New York, alle dode bomen en planten werden weggehaald en alle bouwwerken werden schoongemaakt.

Central Park stond in het verleden bekend als zeer gevaarlijk. Je kon, met name 's avonds en 's nachts, niet door Central Park lopen. Tegenwoordig is de criminaliteit sterk teruggedrongen. Central Park beschikt over zijn eigen politie-eenheid, waar zowel politieagenten als vrijwilligers ervoor waken dat Central Park veilig is. Met een gemiddeld aantal bezoekers van 25 miljoen per jaar mag dat ook wel.

Tegenwoordig is Central Park een geliefde bestemming voor hardlopers, fietsers, skaters en overige sporters. Als toerist kun je heerlijk wandelen en de nabij gelegen bezienswaardigheden zoals het Metropolitan Museum of Art of het Guggenheim Museum bezoeken.

Adres:
Central Park
Website:
Website
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: