Brooklyn Bridge

Vader en zoon Roebling hebben de Brooklyn Bridge ontworpen en in opdracht van de stad New York in 1883 laten bouwen. Als doel hadden zij zichzelf gesteld de mooiste brug ter wereld te creëren. Of dat gelukt is hangt van ieders eigen mening af, maar zeker is dat het een zeer bijzondere hangbrug is geworden. De brug verbindt Lower Manhattan met Brooklyn.

De brug is 1834 meter lang, en de grootste overspanning is 486 meter. Daardoor had de brug lange tijd de titel langste hangbrug ter wereld. De brug is bijna geheel gemaakt van staal. Met een voetgangers passage tussen de twee rijrichtingen in. Het leuke is dat als je over de brug loopt en tussen de planken door naar beneden kijkt, je niets anders ziet dan water.

De brug is als één van de weinige oude bruggen nog over. Gelukkig bleek de brug niet op wind te reageren. Windtunneltesten werden pas na 1950 voor bruggen verplicht, hierdoor kon de brug ook gerust blijven staan.
De brug is letterlijk een van de belangrijkste verbindingen tussen Manhattan en Brooklyn. Ten tijde van stakingen en bijvoorbeeld de aanslagen van 11 september kon de brug gebruikt blijven worden.

Adres:
Brooklyn Bridge
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: