Battery Park

Battery Park is een groot stadspark aan de zuidkant van Manhatten. Als je door Battery Park loopt dan heb je niet in de gaten dat je door New York loopt, althans zolang je niet omhoog kijkt, want de wolkenkrabbers torenen ver boven het park uit.

De naam 'Battery' stamt nog uit de Nederlandse en Engelse tijd in Nieuw-Amsterdam (het voormalige New York). Op de landpunt stonden namelijk de kanonnen welke de vesting met de voor de handel belangrijke haven moesten beschermen tegen een aanval van zee.

Vanaf Battery Park heb je een goed uitzicht op onder andere het Vrijheidsbeeld. Maar verder vind je er ook verschillende monumenten (waaronder tegenwoordig ook The Sphere, welke voorheen voor het World Trade Centre stond) en het oude fort (Castle Clinton) wat voor de oorlog van 1812 door de Amerikanen is gebouwd.
Castle Clinton is later ook nog gebruikt voor om de immigranten in op te vangen, later werd deze functie over genomen door Ellis Island.

Tegenwoordig kun je prima ontspannen in Battery Park. Veel New Yorkers die even willen ontsnappen aan de drukte en hectiek zie je vaak lunchen in Battery Park
Aan de zuidzijde van het park vind je ook het volledig vernieuwde Staten Island Ferry Terminal, vanwaar de veerpont naar Staten Island vertrekt.

Adres:
Battery Park
Website:
Website
 
Wijziging doorgeven?

Vergelijkbare posts:

Geen posts gevonden
Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: