Beklimmen van de Sydney Harbour Bridge

Bij Sydney denken veel mensen aan twee dingen: het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Logsich, want dit zijn natuurlijk ook de toeristische trekpleisters van de stad. Een bezoek aan beide attracties is dan ook een echte must. Bij de Sydney Harbour Bridge hoef je het echter niet alleen bij een bezoek te laten: je kunt de brug ook op!

Sydney Harbour Bridge

Het beklimmen van de 134 meter hoge brug is niet iets van de laatste jaren, al in de jaren '50 van de vorige eeuw waren er waaghalzen die over de boog liepen. Tegenwoordig ben je nog steeds een waaghals, maar mag het wel legaal. Sydney Bridge Climb heeft het beklimmen van de Sydney Harbour Bridge in 1998 namelijk mogelijk gemaakt. Onder begeleiding van een gids kun je naar boven. Makkelijker gezegd dan gedaan! Voordat je aan de klim begint moet je een aantal formulieren invullen en een ademanalyse ondergaan (in dronken toestand mag je de brug niet beklimmen; tja, er gelden nou eenmaal strenge veiligheidsregels). Als je goedgekeurd bent, krijg je een overall die je over je eigen kleding aan kunt trekken (om te voorkomen dat je eigen kleding vuil wordt). Oja en ga nog even naar de wc, de komende 3,5 uur heb je daar echt geen mogelijkheid meer voor. Verder moet je al je zakken leegmaken en je eigen spullen moet je achterlaten (je mag dus ook geen fototoestel meenemen). Draag je een bril, dan wordt deze met een touwtje vastgemaakt aan je overall om te voorkomen dat deze per ongeluk tussen de auto's valt. Vervolgens krijg je nog een pet (of muts als het koud is) en een harnas waarmee je constant vastzit aan de staalkabels van de brug. Oké, charmant zie je er dan niet meer uit, maar wanneer je alles hebt aangetrokken kan de klim beginnen. De klim zelf valt eigenlijk wel mee, hij is niet heel steil en doordat je tussen twee ijzeren wanden loopt, heb je geen gapend gat onder je voeten. Onderweg geeft de gids uitleg over de brug en het uitzicht en maakt zij een aantal foto's. Op de top mag je nog even poseren voor de groepsfoto om vervolgens de brug over te steken naar de westzijde om daar aan de afdeling te beginnen. Eenmaal beneden kun je de overall uittrekken, krijg je je eigen spullen weer terug en heb je de mogelijkheid om de gemaakte foto's te kopen (tja, het blijft een commerciële activiteit).

Sydney Harbour Bridge

Vanaf de 134 meter hoge brug heb je echt een geweldig uitzicht over Sydney, of dit de prijs waard is? Tja, het is duur ($ 198 - $ 358), maar dan heb je wel het icoon van Australië in 3,5 uur tijd beklommen, waar je een heus certificaat voor krijgt. Overigens is bovenstaande beschrijving de standaard Bridge Climb. Bridge Climb biedt daarnaast nog 3 andere beklimmingen aan, namelijk de Discovery Climb, welke via de binnenkant van de brug naar boven gaat. De Express Climb, deze volgt dezelfde route als de Discovery Climb alleen in een hoger tempo en met minder rustmomenten. Als laatste is er de Mandarin Climb, speciaal voor de Chinezen onder ons. De standaard Bridge Climb is echter het meest aan te raden omdat je dan het best van het uitzicht kunt genieten.

Vergelijkbare posts:

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie: