Artist's Drive

Artist's Drive is één van de bekendere bezienswaardigheden in Death Valley National Park. Vanaf Badwater Road kun je de 9 mijl lange (15 km), eenrichtingsweg volgen. Vrij snel na het indraaien van Artist's Drive begint de weg te klimmen. Langs de weg zijn parkeerhavens gemaakt. Bij de eerste parkeerhaven kun je een korte wandeling naar boven maken waarvandaan je een goed uitzicht hebt op de vlakte van Death Valley. Maar het echte spektakel ligt aan de andere kant.

Artists Drive

Artists Drive

Artists Drive

Artists Drive

De mineralen in het gesteente zijn ooit door hoge temperaturen geoxideerd. Daardoor hebben de bergen waar je doorheen rijdt verschillende kleuren: rood, geel, groen. Met name bij weinig ligt (zonsopgang of zonsondergang) komen deze kleuren mooi naar voren. Wij waren er om een uurtje of tien, veels te veel licht dus, maar ook toen waren de kleuren nog prima te zien. De bekendste stop van Artist's Drive is Artist's Palette, vanaf de parkeerplaats heb je al een goed zicht op de verschillend gekleurde bergen voor je. Nog beter wordt het wanneer je een stukje naar beneden loopt en je je tussen de berg begeeft.

Artists Drive

Artists Drive

Houd er mee dat het warm is in Death Valley, toen wij er waren was het er overdag ruim boven de 45 graden Celsius. Dus als je een wandeling gaat maken, neem water mee!

Vergelijkbare posts:

Reacties

Wij vonden de Artist's Drive geweldig! Wat een kleuren, wat een natuur. Death Valley heeft veel indruk op ons gemaakt, het was veel mooier dan we verwacht hadden!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl | 11-02-2016 17:00

We zijn blij dat we uiteindelijk de keuze hebben gemaakt om via Death Valley te rijden, wat een geweldig landschap! Met natuurlijk de kleuren van Artist's Drive als een van de hoogtepunten!

2theworld | 12-02-2016 07:16

Wat een gave foto's! Stond nog niet mijn op mijn lijst voor deze zomer, maar denk dat ik hier toch wat ruimte voor moet gaan maken in mijn planning.

Co | 14-02-2016 16:39

Zeker doen! Death Valley is echt de moeite waard en Artist's Drive, met alle verschillende kleuren, helemaal!

2theworld | 14-02-2016 19:38

Wat een ontzettend gave foto's. Al meerdere keren in Death Valley geweest, maar deze foto's geven weer een andere dimensie op dit 'maanlandschapachtige' gebied.

Ilse | 14-10-2019 14:02

Leuk bericht! Artist's Drive & Palette is echt fraai en leuk om te rijden!

Voor een goeie indruk heb ik heb de hele rit gefilmd:
https://www.rondreizennoordamerika.nl/artists-drive-artists-palette-death-valley/

Rondreis Amerika | 02-04-2020 12:28

Plaats een reactie: